17 april 2024

Podcast publiceren en distribueren? En veel meer tips.

In onze vorige blog hebben wij jullie verteld welke hardware wij hebben gekocht. 4 maanden verder en wij zijn nog steeds helemaal fan van alle equipment.

Maar een podcast alleen opnemen is niet genoeg, want waar ga jij je show publiceren zoals op Spotify, Deezer, Stitcher, Apple Podcast, Google Podcast en nog veel meer.

Waar moet ik beginnen?

Er zijn verschillende platforms, maar wij gebruiken zelf Podcasters van Spotify. Podcasters is een gratis platform voor het maken van podcasts. Het bevat tools waarmee gebruikers audio kunnen opnemen en bewerken, in podcastafleveringen kan indelen en distribueren en publiceren naar andere platforms dat het ondersteunt.

TIP!
Download de app Podcasters van Spotify, want daar kan je scrollen tussen verschillende podcast shows en heb je meer opties dan de mobiele en desktop versie. In de app is het ook handiger om een nieuwe podcast op te nemen als je je eigen tools niet hebt. Maar we raden je wel aan om eerst je podcast te editen en alle stop woordjes eruit te filteren.

Het wordt automatisch gedistribueerd naar SpotifyBreakerCastboxOvercastPocket Casts en RadioPublic. Ook naar Google en Apple, maar je moet eerst een aantal handelingen verrichten voordat je wordt geaccepteerd en op hun podcast platform verschijnt.

Wil je net zoals ons op Nederlandse platforms te vinden zijn dan kan je aan de hand van je RSS jezelf aanmelden. Als voorbeeld, podcastluisteren.nl heb je als optie bovenaan “podcast aanmelden”. Je voegt je RSS Feed toe en klaar is kees!
Je RSS Feed kan je vinden onder kopje “distribution” in Anchor en je ziet het rechts boven aan. Wil jij je podcast ook claimen en beheren op externe pagina’s vergeet dan niet om “Display personal email address publicly in RSS feed” aan te zetten onderaan de pagina.

Geek Tip!
Heb je een geek, game, nerdy podcast dan is audiogeeks.nl wellicht een optie voor jou. Zij zijn een Nederlandse Geek community podcast netwerk dat voor een zacht prijsje jou opneemt op hun website en alles voor je regelt. Zij bieden leuke extra opties dan dat Anchor biedt. Voor meer info check hun website.

Heb je 2 linker handen?

En heb je geen idee hoe je je audio moet editen, maar je wilt toch echt een podcast beginnen? Dan bieden wij de service podcast producer aan. Stuur ons een bericht via het contact formulier en dan kunnen we kijken naar mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top